شیر برقی دیافراگی
شیر برقی دیافراگمی چیست؟
شیر برقی دیافراگمی یکی از انواع پرکاربرد شیرهای کنترلی در صنایع مختلف است. این نوع شیرها با استفاده از دیافراگم، که به عنوان آببند اصلی عمل میکند، جریان سیالات را کنترل میکنند. ساختار شیر برقی دیافراگمی به گونهای است که دیافراگم در برابر فشار و جریان سیال مقاومت کرده و با تغییر موقعیت، مسیر جریان را باز یا بسته میکند. این ویژگی باعث میشود که شیرهای دیافراگمی به طور ویژه برای کاربردهایی که نیاز به کنترل دقیق و سریع جریان دارند، مناسب باشند.
اصول کارکرد شیر برقی دیافراگمی ساده اما مؤثر است. با ارسال سیگنال الکتریکی به شیر، دیافراگم جابهجا میشود و مسیر جریان سیال را باز میکند یا میبندد. این مکانیزم به دلیل کارایی بالا و قابلیت اتوماسیون، در بسیاری از صنایع از جمله صنایع آبی، نفت و گاز، و شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد.
با ورود به محصولات زیر، میتوانید ویژگی ها و مشخصات فنی کامل محصولات را ملاحضه نمائید
عکس های با کیفیت محصولات
در این قسمت میتوانید تصاویر محصولات را از زویای مختلف مشاهده کنید. با کلیک بر روی ” مشاهده کامل “، وارد گالری عکس های انواع شیر برقی دیافراگمی شوید و محصولات مورد نظرتان را به وضوح کامل، مشاهده و بررسی نمائید.
انواع شیر برقی دیافراگمی برای استفاده از سیال آب موجود می باشد که می تواند در موارد مختلف مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از هر یک از آنها بستگی به شرایط مصرف کننده دارد ، و با توجه به مشخصات قید شده برای هر یک از آنها می توان بهترین گزینه را انتخاب کرد . به عنوان مثال اگر آب در پشت شیر برقی شما پس از خروج از پمپ و دارای فشار اولیه باشد نوع انتخاب شما متقاوت خواهد بود از زمانی که آب بدون فشار اولیه مثلا از یک مخزن هم سطح با شیر ، پشت آن قرار گرفته باشد . در زیر انواع شیر برقی آب را معرفی نموده و به طور اجمالی به معرفی هر یک از آنها خواهیم پرداخت
شیر برقی برنجی دیافراگمی :
این شیر برقی ، یکی از رایج ترین شیرهای است که برای کنترل آب مورد استفاده قرار می گیرد . جنس بدنه برنجی تا حدود زیادی در برابر خوردگی های محیطی معمولی مقاوم است و متریال مناسبی برای آب محسوب می شود. این شیر برقی می تواند از نوع دیافراگمی پایلوت (نیاز به فشار اولیه ) و یا دایرکت ( بدون نیاز به فشار اولیه ) باشد. این شیر با بالا و پایین شدن دیافراگم بوسیله نیروی الکترومغناطیس بوبین ، باز یا بسته می شود. شیر برقی برنجی دیافراگمی در دو حالت نرمال کلوز و نرمال اوپن و از سایز ½ تا 2 اینچ به صورت رایج مورد استفاده قرار می گیرد.
شیر برقی برنجی دیافراگمی ایرماتیک :
این شیر برقی ، محصول کشور چین بوده و دارای کیفیت خوبی می باشد . نحوه عملکرد این شیر به صورت دایرکت ، یعنی بدون نیاز به فشار اولیه می باشد . بنا براین می توان از آن در همه شرایط استفاده کرد . ماکزیمم فشار کاری این شیر برقی 7 بار می باشد . شیر برقی دیافراگمی ایرماتیک برای شرایطی که خط دارای فشار خیلی بالایی نمی باشد گزینه بسیار مطلوبی است . بوبین های این شیر برقی در ولتاژهای 12-24 -100 و 220 موجود بوده و تمامی سیستم های کنترل را پشتیبانی می کند .
شیر برقی برنجی دیافراگمی دوراویس :
این شیر برقی ، محصول کشور ترکیه بوده و کیفیت بالاتری از ایرماتیک دارد . البته با توجه به مشخصات این شیر ، مکان های مورد استفاده نیز کمی متفاوت می باشد چرا که نحوه عملکرد این شیر به صورت پایلوت بوده و نیاز به 0.5 بار فشار اولیه دارد و با ماکزیمم 16 بار فشار ، برای خطوط نسبتا پر فشار استفاده می شود . تحمل دما در شیر برقی دیافراگمی دوراویس که برای آب مودر استفاده قرار می گیرد تا 80 درجه سانتیگراد می باشد که آن را قادر می سازد که برای آب گرم نیز مورد استفاده قرار گیرد.
دیافراگم NBR (نیتریل بوتادین رابر) :
دیافراگم NBR از جنس نیتریل بوتادین رابر ساخته شده که به دلیل مقاومت بالا در برابر آب و خواص مکانیکی خوب، یکی از بهترین گزینهها برای استفاده در محیطهای آبی است. این نوع دیافراگم مقاومت مناسبی در برابر حرارت و فشار متوسط دارد و به دلیل انعطافپذیری بالا در شرایط مختلف کاری، طول عمر مناسبی را ارائه میدهد. اگر پروژه شما نیازمند یک دیافراگم قابلاطمینان برای کنترل جریان آب یا مایعات با ویژگیهای مشابه است، دیافراگم NBR یک انتخاب اقتصادی و موثر خواهد بود.
دیافراگم FKM (فلوروکربن رابر) :
دیافراگم FKM یا فلوروکربن رابر، به دلیل مقاومت بالای شیمیایی و تحمل عالی در برابر مواد شیمیایی نظیر گازوئیل، بنزین، و روغنهای صنعتی مورد توجه است. این دیافراگم، علاوه بر مقاومت شیمیایی، دمای بالا را نیز به خوبی تحمل میکند. استفاده از دیافراگم FKM به ویژه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی که نیاز به کنترل دقیق سیالات شیمیایی دارند، توصیه میشود. بنابراین اگر به یک دیافراگم مقاوم در برابر مواد شیمیایی قوی نیاز دارید، FKM گزینه مناسبی خواهد بود.
دیافراگم EPDM (اتیلن پروپیلن داین مونومر) :
دیافراگم EPDM، از جنس اتیلن پروپیلن داین مونومر ساخته شده و مناسب برای کاربردهایی است که دماهای بالا، تا حدود 140 درجه سانتیگراد، را شامل میشوند. این دیافراگم به دلیل مقاومت حرارتی عالی، بهترین انتخاب برای کنترل بخار و برخی مواد شیمیایی خاص است. همچنین، EPDM در برابر آب داغ و هوای گرم مقاوم است و در شرایط کاری با بخار فشار بالا عملکرد بسیار مطلوبی دارد.